Site coolinaria.ro

Coaca din Ardeal


Reteta veche din Ardeal "Coaca" provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”

Coaca din Ardeal

Ingrediente:
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • sare
Mod de preparare:
Se pregateste un aluat de taitei: oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.
Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.
Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni care se coc pe plita (sau in cuptor).

Mod de servire
In trecut era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa.
In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau ”snacks”-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.


Pofta buna!