O variatie a clasicei retete de dulceata de ceapa.
Ingredientele sunt pentru un borcanel de dulceata (capacitate 250 ml)
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati ceapa si gatiti pana se inmoaie si devine usor transparenta, 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati vinul, zaharul, cimbrul, otetul si sarea.
Aduceti la fierbere, apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit pana se ingroasa lichidul si devine sirop, aprox 1 ora, amestecand din cand in cand.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Transaferati dulceata de ceapa intr-un castron si lasati sa se raceasca.
Depozitati intr-un borcan sau alt container etans la frigider, maxim 2 saptamani.
Lasati dulceata sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!