Site coolinaria.ro

Foietaj cu scortisoara si sos de ricotta cu vanilie


O gustare rapida si gustoasa, care poate fi servita si ca desert.

Foietaj cu scortisoara si sos de ricotta cu vanilie

Ingrediente:
  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 2 lingurite scortisoara
  • 65 gr zahar
  • Pentru sos:
  • 240 gr ricotta
  • 280 gr iaurt cu vanilie
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Taiati foaia de aluat in fasii de 1 cm latime si presati-le in amestecul de zahar si scortisoara.
Rasuciti de cateva ori fasiile si coaceti la 200 grade Celsius timp de 10-12 minute.
Intre timp, amestecati toate ingredientele pentru sos pana devine o compozitie fina, omogena, destul de consistenta.
Serviti foietajul inmuiat in sos.

Foto: Flickr


Pofta buna!