Site coolinaria.ro

Baclava bulgareasca


Spre deosebire de baclavalele grecesti sau turcesti, aceasta reteta din Bulgaria va ofera un desert mai degraba asemanator cu o prajitura.

Baclava bulgareasca

Ingrediente:
  • 1 pachet foietaj
  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 gr miez de nuca
  • Pentru sirop:
  • 1 lamaie
  • 400 gr zahar
  • 480 ml apa
Mod de preparare:
Topiti untul.
Puneti jumatate din foietaj pe fundul tavii de copt si ungeti printre foi cu putin unt topit (1/4 din total).
Faceti umplutura din ouale batute, zahar, faina, praf de copt si miezul de nuca tocat.
Puneti umplutura peste foietajul din tava si acoperiti cu restul de foietaj, la fel uns cu unt.
Taiati baclavaua in cateva bucati si turnati untul ramas (cam jumatate din cantitatea initiala).
Dati la cuptor.

Pregatiti siropul din apa cu zahar.
Adaugati coaja de lamaie rasa si putina zeama de lamaie.
Dupa ce se raceste baclavaua, portionati-o mai mic, dupa prefereinte, si turnati siropul fierbinte.
Lasati peste noapte sa se imbibe.

Foto: Flickr


Pofta buna!