Intinsoare Bistriteana
Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Ingrediente:
- malai
- 1 bucata carne de porc
- 1 bucata coasta
- 3 carnaciori de porc
- sare
- 1 ceapa mare
- 1 cana apa
- 3 linguri branza de oaie faramitata
- 1 lingura untura sau ulei
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura.
Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si carnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru 2 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert.
Dupa ce a scazut apa, se pune branza de oaie faramitata, se amesteca si se da deoparte.
Intre timp se pregateste o mamaliga iar 4 linguri din zeama de la mamaliga (cir) se adauga in tocanita si se amesteca bine.
Se serveste cu mamaliga.
Pofta buna!