Site coolinaria.ro

Lasagna vegetariana (de primavara)


Nici nu veti simti lipsa carnii din aceasta lasagna delicioasa!

Lasagna vegetariana (de primavara)

Ingrediente:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 3 morcovi, curatati si feliati de 5 mm grosime
  • 150 gr zucchini, feliat de 5 mm grosime
  • 150 gr dovlecel, feliat de 5 mm grosime
  • 175 gr broccoli, buchetele
  • 570 gr spanac congelat tocat (dezghetat)
  • 250 gr ricotta
  • 750 ml sos marinara cu ciuperci
  • 225 gr mozzarella, taiata fasiute
  • 50 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Umpleti o oala mare cu apa si aduceti-o la fierbere la foc mare. Adaugati foile de lasagna si lasati-le pe foc 5 minute. Adaugati morcovii si mai lasati pe foc 2 minute. Adaugati zucchini, dovlecelul si broccoli. Gatiti inca 2 minute sau pana se inmoaie usor foile. Scurgeti intr-o strecuratoare mare toata compozitia: foile si legumele. Separati foile si lasati-le deoparte. Stoarceti bine spanacul congelat si amestecati-l cu ricotta. Intindeti pe fundul tavii de copt 240 ml sos marinara. Acoperiti cu o foaie de lasagna. Puneti apoi jumatate din compozitia de legume si deasupra jumatate din amestecul de spanac si ricotta. Acoperiti cu mozzarella si turnati inca 240 ml sos marinara, dupa care mai puneti o foaie de lasagna. Repetati procedeul cu legumele ramase, spanac cu ricotta si mozzarella. Puneti o ultima foaie de lasagna si acoperiti cu sosul marinara ramas. Presarati parmezan ras. Coaceti la 200-205 grade Celsius, neacoperita, timp de 30 minute sau pana se infierbanta in mijloc. Lasati 10 minute deoparte inainte de a servi. Astfel, se va portiona mai usor.


Pofta buna!