Site coolinaria.ro

Placinta impaturata


Reteta veche din Ardeal “Placinta impaturata” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Placinta impaturata

Ingrediente:
  • faina
  • apa
  • sare
  • dulceata / branza
  • untura (unsoare )
Mod de preparare:
Se pregateste un aluat simplu din faina, apa si sare care se intinde intr-o foaie nu prea subtire.
Se unge foaia cu untura, se ruleaza si se taie rondele groase de cativa centimetri.
Fiecare rondea se intinde din nou pana cand coca va avea forma ovala.
Pe jumatate din placinta se pune dulceata sau branza, se impatureste si se coace direct pe plita sobei sau in tigaie, in untura (in varianta moderna).


Pofta buna!