Site coolinaria.ro

Bruschete cu fasole si rozmarin


Un aperitiv simplu si usor de preparat, potrivit si ca gustare intre mese.

Bruschete cu fasole si rozmarin

Ingrediente:
  • 1 bagheta feliata
  • 1 conserva fasole alba, scursa
  • 1 fir de rozmarin, tocat
  • 1 lingura usturoi tocat
  • zeama de la 1 lamaie
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • un praf de boia de ardei (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade.
Asezati feliile de bagheta pe o foaie de copt in tava si ungeti-le pe ambele parti cu ulei de masline.
Coaceti pana devin aurii si crocante, cam 10-12 minute.
Cat timp bruschetele sunt in cuptor, pregatiti fasolea.
Amestecati boabele de fasole cu rozmarin, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Completati asezonarea dupa gust si ornati bruschetele calde cu amestecul obtinut.
Putei presara deasupra putin boia, dupa care stopiti cu marinata de lamaie ramasa.

Foto: Flickr


Pofta buna!