Site coolinaria.ro

French Toast cu vanilie si portocale


Pentru micul dejun, o gustare, sau chiar pentru cina, French Toast-ul este ideal.
Incercati si aceasta varianta mult imbunatatita a retetei clasice!

French Toast cu vanilie si portocale

Ingrediente:
  • 10 felii paine
  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • scortisoara
  • unt
Mod de preparare:
Razuiti coaja de la portocala intr-un castron mare si adaugati zeama stoarsa.
Adaugati ouale, laptele si esenta de vanilie.
Bateti cu telul pana se omogenizeaza si lasati putin deoparte pentru a permite aromei de portocala sa intre in compozitie.
Incingeti o tigaie si topiti in ea suficient de mult unt.
Intre timp, lasati cateva minute la inmuiat in amestecul preparat cateva felii de paine (cate incap in tigaie).
Feliile trebuie sa fie bine imbibate nu doar umezite pe parti.

Puneti feliile de paine in tigaie si presarati scortisoara.
Lasati pe foc cateva minute, dupa care intoarceti feliile pe cealalta parte si mai lasati pana se rumenesc usor.
Posibil sa fie nevoie sa le mai intoarceti de pe-o parte pe alta ca sa se faca uniform.
Scoateti feliile pe o farfurie si pastrati-le calde pana le preparati si pe celelalte.
Mai adaugati unt in tigaie cand treceti la urmatoarea serie.
Serviti cu siropul de artar preferat sau pudrati cu zahar.

Foto: Flickr


Pofta buna!