Asocierea ciocolatei cu diverse fructe (in special cu capsuni si banane) este destul de raspandita, dar acest tort cu pere va face cu adevarat senzatie!
Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de aprox. 23 cm sau 2 mini-torturi de 11-12 cm.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti o forma rotunda de prajtura de 23 cm (sau 2 forme de 11-12 cm) diametru.
Intr-un castron mare, cerneti faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu, cacao, sare si zahar. Amestecati.
Intr-un castron mai mic, bateti oul cu lapte, ulei, vanilie si apa.
Incorporati cu telul ingredientele umede in cele uscate.
Umpleti pe jumatate cu aluat fiecare forma si asezati deasupra jumatatile de para in cerc. In formele mici puneti doar cate o jumatate de para.
Coaceti 20-25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot.
Serviti cu zahar pudra sau inghetata.
Foto: Flickr
Pofta buna!