Site coolinaria.ro

Peste in crusta de migdale si parmezan


Daca alegeti sa preparati somon, acesta poate fi servit cu mijlocul putin crud, dar pestele alb trebuie gatit complet pana devine opac.
Serviti cu garnitura de legume si felii de lamaie.

Peste in crusta de migdale si parmezan

Ingrediente:
  • 40 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura sare cu pudra de usturoi
  • 120 gr migdale maruntite bine
  • 100 gr parmezan ras fin
  • 4 fileuri de peste (somon sau alt peste tare), spalate si tamponate bine cu prosoape de hartie
  • 30 gr unt
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lamaie, taiata in 8
Mod de preparare:
Pregatiti pe blatul de lucru 3 farfurii si un castron la indemana.
Pe prima farfurie, puneti faina.
In castron spargeti ouale si le bateti.
Pe a doua farfurie puneti migdalele si 60 gr parmezan. Amestecati usor sa se combine.
Dati o bucata de peste prin faina, dupa care o inmuiati bine in ouale batute.
Asezati fileul in amestecul de migdale cu parmezan, apasand usor ca sa se acopere bine.
Intoarceti-l si repetati procedeul pana este acoperit complet, inclusiv pe laterale.
Puneti-l deoparte pe farfuria goala (cea de-a treia) si continuati cu celelalte bucati de peste.

Incingeti o tigaie mare antiaderenta si puneti untul.
Dupa ce se topeste si incepe sa sfaraie, adaugati fileurile de peste (puteti gati in 2 serii ca sa nu se aglomereze tigaia).
Gatiti 90 de secunde pe o parte, dupa care intoarceti pestele si presarati deasupra din parmezanul ramas.
Acoperiti tigaia cu capac si gatiti 3-5 minute sau pana ajunge la gradul de gatire dorit.

Foto: Flickr


Pofta buna!