O varianta a celebrei tarte austriece cu gem, pe care o puteti decora la final cu fulgi de migdale pe margine.
Se spune ca este cea mai veche reteta de prajitura din lume.
Amestecati faina cu zaharul fin, migdalele, scortisoara, cuisoarele, untul si unul din oua pentru a face aluatul. Se face foarte usor intr-un robot de bucatarie.
Inveliti in folie si lasati la frigider 30 de minute.
Ungeti o forma de copt rotunda cu balamale (fund detasabil) de 28 cm diametru.
Scoateti aluatul din frigider si intindeti cu sucitorul 3/4 din el, cu care tapetati forma de copt.
Dati din nou la frigider inca 15 minute.
Amestecati gemul de zmeura cu lichiorul si umpleti tarta formata anterior.
Lasati putin sa se odihneasca.
Intre timp, preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Rulati aluatul ramas si taiati-l fasii subtiri.
Asezati fasiile de aluat deasupra tartei, sub forma de retea, si puneti cateva si de jur imprejur, apasand pe margine, ca sa se imbine cu aluatul de tarta umplut.
Bateti celalalt ou si ungeti cu el aluatul pus deasupra.
Coaceti 45 minute.
Inainte de a servi, pudrati cu zahar cernut.
Secretul bucatarului:
Manipulati aluatul cu grija, intrucat nu contine apa care sa-l lege!
Foto: Flickr
Pofta buna!