Site coolinaria.ro

Oua dulci de Paste


Desertul de Paste poate fi completat cu aceste oua dulci, vanilate, invelite in ciocolata preferata.

Oua dulci de Paste

Ingrediente:
  • 900 gr zahar pudra
  • 115 gr unt sarat, topit si racit
  • 15 ml esenta de vanilie
  • 415 ml lapte condensat indulcit
  • 280 gr miez de nuca tocat (optional)
  • 450 gr ciocolata de topit
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele (cu exceptia ciocolatei) intr-un castron mare.
Formati din amestec aprox. 10 jumatati de oua si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti si dati la rece cateva ore (cel mai bine, peste noapte).
Scoateti din frigider si topiti ciocolata la baie de aburi.
Pe rand, ridicati cate o jumatate de ou din tava si puneti in locul respectiv o lingura de ciocolata topita.
Puneti deasupra oul si turnati peste el ciocolata, acoperind uniform.
Decorati cu floricele comestibile, cat e inca moale ciocolata.
Lasati deoparte sa se intareasca ciocolata (le puteti pune la loc in frigider).

Foto: Flickr


Pofta buna!