Site coolinaria.ro

Rulada de omleta cu ceapa


Pentru un plus de culoare, folositi ceapa verde, morcov si alte legume care va imbie. Procedeul este neschimbat si isi are originea in bucataria asiatica.

Rulada de omleta cu ceapa

Ingrediente:
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 ceapa medie, tocata fin
  • un praf de zahar
  • piper pproaspat macinat
  • ulei vegetal
Mod de preparare:
Spargeti ouale intr-un castron suficient de mare si bateti-le ca pentru omleta.
Adaugati sarea, piperul, zaharul si ceapa tocata fin si amestecati bine.
Incingeti o tigaie antiaderenta la foc mediu si ungeti cu putin ulei.
Micsorati flacara si turnati jumatate din amestec in tigaie, distribuind uniform prin inclinarea tigaii.

Dupa ce se face omleta, ridicati-i marginea din dreapta cu ajutorul unei spatule si rulati-o aproape complet de la dreapta la stanga.
Mutati-o cu spatula in partea dreapta a tigaii, de unde ati inceput sa rulati, ca sa faceti loc in tigaie pentru restul amestecului.
Turnati cealalta jumatate de oua batute cu ceapa si repetati procedeul.
Veti obtine o rulada de omleta consistenta, pe care o feliati si o serviti cu orez.

Foto: Flickr


Pofta buna!