Cea mai simpla varianta a fripturii traditionale de Paste este pulpa de miel cu usturoi si rozmarin.
Preincalziti cuptorul la 165 grade Celsius.
Faceti 20 de incizii in pulpa de miel, la distante cat de cat egale, fara a taia plasa de sfoara.
Indesati cate un catel de usturoi in fiecare incizie si frecati cu pudra de usturoi toata pulpa.
Prindeti sub plasa de sfoara bucatele de rozmarin, dispuse cat mai uniform, si puneti pulpa de miel intr-o tava de cuptor.
Coaceti aprox. 2 ore (pana la 2 ore si jumatate), pana se rumeneste carnea, ramanand suculenta in mijloc (medium-rare).
Daca folosi un termometru pentru friptura, in centrul pulpei ar trebui sa fie 54 grade Celsius.
Inveliti in folie de aluminiu si lasati carnea sa se odihneasca pana ce temperatura devine de 57 grade, inainte de a o felia si servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!