Site coolinaria.ro

Tort Iepuras


Pornind de la blatul preferat sau o reteta de prajitura cu morcovi, asamblam un iepuras de Paste delicios!

Tort Iepuras

Ingrediente:
  • 2 blaturi (prajituri cu morcovi) de 20 cm diametru
  • Pentru crema:
  • 170 gr unt nesarat, moale
  • 170 gr crema de branza moale
  • 375 gr zahar pudra
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Prepararea cremei:
Intr-un castron mare, mixati untul cu crema de branza.
Cu mixerul pe viteza mica, adaugati zaharul pudra, cate 100 gr odata, pana devine o compozitie fina si cremoasa.
Adaugati esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.

Asamblarea tortului Iepuras:
1. Taiati marginile celor 2 mini-torturi preparate, ca sa fie plate si uniforme.



2. Ungeti uniform cu putina crema cele 2 blaturi, pentru a inmuia eventualele firimituri. Dati la rece 30 min.
3. Insemnati mijlocul unei dintre prajituri (o prajitura ramane intreaga si va fi capul iepurasului, iar din cealalta - insemnata - se vor decupa urechile si fundita).



4. Folositi 2 discuri de dimensiunea formelor in care ati copt prajiturile (eventual fundurile detasabile ale formelor) pentru a marca urechile si fundita.
Asezati discurile simetric, la 2 cm distanta, pe blatul insemnat in mijloc.
Decupati in jurul acestor discuri pentru a obtine 2 urechi de iepuras si o fundita.



5. Asamblati prajitura sub forma de cap de iepuras, decupand putin dintr-un capat al urechilor (cam 2,5 cm), pentru a le potrivi pe cap.



6. Ungeti uniform cu restul de crema, asa cum glazurati de obicei si ornati dupa bunul plac.
De exemplu, puteti colora o parte din crema cu putin suc de zmeura pentru a obtine culoarea roz.
Mustatile le puteti face din feliute subtiri de morcov, iar ochii si nasucul din stafide.
Presarati fulgi de cocos din abundenta, pentru un aspect pufos.

Foto: Flickr


Pofta buna!