Pornind de la blatul preferat sau o reteta de prajitura cu morcovi, asamblam un iepuras de Paste delicios!
Prepararea cremei:
Intr-un castron mare, mixati untul cu crema de branza.
Cu mixerul pe viteza mica, adaugati zaharul pudra, cate 100 gr odata, pana devine o compozitie fina si cremoasa.
Adaugati esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.
Asamblarea tortului Iepuras:
1. Taiati marginile celor 2 mini-torturi preparate, ca sa fie plate si uniforme.
2. Ungeti uniform cu putina crema cele 2 blaturi, pentru a inmuia eventualele firimituri. Dati la rece 30 min.
3. Insemnati mijlocul unei dintre prajituri (o prajitura ramane intreaga si va fi capul iepurasului, iar din cealalta - insemnata - se vor decupa urechile si fundita).
4. Folositi 2 discuri de dimensiunea formelor in care ati copt prajiturile (eventual fundurile detasabile ale formelor) pentru a marca urechile si fundita.
Asezati discurile simetric, la 2 cm distanta, pe blatul insemnat in mijloc.
Decupati in jurul acestor discuri pentru a obtine 2 urechi de iepuras si o fundita.
5. Asamblati prajitura sub forma de cap de iepuras, decupand putin dintr-un capat al urechilor (cam 2,5 cm), pentru a le potrivi pe cap.
6. Ungeti uniform cu restul de crema, asa cum glazurati de obicei si ornati dupa bunul plac.
De exemplu, puteti colora o parte din crema cu putin suc de zmeura pentru a obtine culoarea roz.
Mustatile le puteti face din feliute subtiri de morcov, iar ochii si nasucul din stafide.
Presarati fulgi de cocos din abundenta, pentru un aspect pufos.
Foto: Flickr
Pofta buna!