Site coolinaria.ro

Cuib aperitiv de Paste


Idee originala pentru Masa de Paste: ou fiert in cuib de parmezan cu orez negru.

Cuib aperitiv de Paste

Ingrediente:
  • 1 ou
  • orez negru
  • parmezan ras
  • ulei extra-virgin
  • sare si piper
Mod de preparare:
Fierbeti intr-o craticioara orezul negru.
Scoateti oul din frigider si lasati-l sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp, fierbeti apa pentru el.
Puneti oul in apa clocotita si lasati pe foc 7-8 minute.
Raciti sub jet de apa rece de la robinet si decojiti oul cat e caldut inca.

Puneti pe foc o oala mare.
Decupati o foaie de copt si tapetati cu ea craticioara, fara sa depaseasca marginile.
Puneti un strat de parmezan ras in mijloc, in forma de cerc.
Asteptati sa se topeasca branza, luati oala de pe foc si lasati sa se ingroase putin.
Scoateti foaia de parmezan formata si presati-o usor intre 2 castronele, pentru a-i da forma de cuib (puneti foaia intr-un castronel si asezati deasupra un altul de aceeasi dimensiune, ca si cum le-ati depozita unul intr-altul).

Puneti in cuibul de parmezan astfel format orezul negru asezonat cu putin ulei de masline si sare si asezati deasupra oul fiert.
Presarati putin piper negru si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!