Site coolinaria.ro

Crema englezeasca de lamaie


Aceasta crema englezeasca se prepara de obicei din lamaie, dar la fel de bine o puteti face cu portocale, lamai verzi sau chiar zmeura.
In Anglia se serveste la micul dejun sau la ora ceaiului, intinsa pe biscuiti sau paine, ca un gem.
Se prepara totusi in cantitati mai mici decat gemul, pentru ca nu rezista la fel de mult.

Crema englezeasca de lamaie

Ingrediente:
  • 110 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 4 lamai - zeama si coaja rasa fin
  • 4 oua batute
  • 1 galbenus batut
Mod de preparare:
Topiti untul incet la baie de aburi, apoi adaugati zaharul si asigurati-va ca se dizolva inainte de a pune si coaja de lamaie, zeama de lamaie si ouale.
Amestecand incontinuu, gatiti asa 10-20 de minute.
Crema este gata cand ajunge la consistenta smantanii groase si ramane uniform pe dosul lingurii de lemn.
Turnati imediat in borcane fierbinti sterilizate si sigilati.
Dupa ce se raceste, depozitati in frigider pana la maxim 4 saptamani.
Retineti ca se mai ingroasa cand se raceste.

Foto: Flickr


Pofta buna!