Site coolinaria.ro

Shaorma de miel


Preparati acasa shaorma la farfurie cu vedeta Pastelui: carne de miel.

Shaorma de miel

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • 450 gr carne de miel, curatata de grasime si feliata in fasii subtiri
  • 1 ceapa, taiata in 2 si feliata
  • 120 ml sos tahini (pasta de susan)
  • 120 ml maioneza
  • sos picant, rosii, castraveti, orez/lipie - pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecati chimen, oregano, jumatate din cantitatea de usturoi, 1 lingura zeama de lamaie si uleiul de masline.
Adaugati ceapa si bucatelele de miel si amestecati bine sa se combine aromele.
Lasati asa carnea la marinat 20 de minute.

Intre timp, intr-un mic robot de bucatarie sau blender, mixati maioneza, pasta de susan, 2 linguri de zeama de lamaie si usturoiul ramas, pana ce compozitia e omogena si fina.
Adaugati 120 ml apa si continuati sa mixati.
Asezonati cu sare, dupa gust.

Incingeti o tigaie adanca la foc mare.
Gatiti mielul si ceapa (in reprize/portii) pana se inmoaie si se innegreste usor pe alocuri, cam 6 minute per portie.
Serviti pe pat de orez cu lipie, rosii, castraveti, sos picant si sosul tahini preparat anterior.

Foto: Flickr


Pofta buna!