Site coolinaria.ro

Sos bearnaise clasic


Sos frantuzesc traditional pentru friptura, care are la baza unt clarificat, galbenusuri, otet, vin si ierburi aromate.

Sos bearnaise clasic

Ingrediente:
  • Pentru 4-6 portii:
  • 10 gr frunze de tarhon tocate
  • 2 cepe frantuzesti (hasme) tocate marunt
  • 60 ml otet din vin alb
  • 60 ml vin alb sec
  • 3 galbenusuri
  • 115 gr unt topit
  • sare si piper
Mod de preparare:
Mai intai faceti reductia bearnaise:
Intr-o craticioara, puneti vinul, otetul, ceapa si tarhonul la foc mediu spre tare.
Aduceti la fierbere si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.
Luati de pe foc si lasati deoparte sa se raceasca.

Puneti in blender reductia bearnaise si galbenusurile. Mixati.
Cat timp blenderul e in functiune, adaugati incet o treime din unt, in fir subtire.
Dupa ce se emulsifica, cresteti viteza si adaugati untul ramas.
Asezonati cu sare si piper si lasati deoparte, la cald.

Foto: Flickr


Pofta buna!