Site coolinaria.ro

Ridichi murate


Ridichile murate au un gust dulce-acrisor mai putin intepator decat cele crude, si sunt perfecte pentru salate si sandvisuri.

Ridichi murate

Ingrediente:
  • 30 ridichi
  • 1 bucatica ghimbir de 5 cm
  • 240 ml otet din vin rosu
  • 125 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1/2 lingurita piper negru boabe
  • 1 frunza de dafin per borcan
Mod de preparare:
Curatati ridichile si feliati-le foarte subtire.
Taiati ghimbirul julienne (bete de chibrit) si adaugati peste ridichi.
Puneti in frigider cat preparati lichidul pentru murat.

Puneti ingredientele ramase intr-o oala si fierbeti pana se dizolva zaharul.
Lasati sa se raceasca 5 minute, apoi turnati peste amestecul de ridichi si ghimbir.
Lasati deoparte 30 de minute inainte de a turna in borcane.
Depozitati in frigider.

Foto: Flickr


Pofta buna!