Ridichi murate
Ridichile murate au un gust dulce-acrisor mai putin intepator decat cele crude, si sunt perfecte pentru salate si sandvisuri.
Ingrediente:
- 30 ridichi
- 1 bucatica ghimbir de 5 cm
- 240 ml otet din vin rosu
- 125 gr zahar
- 120 ml apa
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1/2 lingurita piper negru boabe
- 1 frunza de dafin per borcan
Mod de preparare:
Curatati ridichile si feliati-le foarte subtire.
Taiati ghimbirul julienne (bete de chibrit) si adaugati peste ridichi.
Puneti in frigider cat preparati lichidul pentru murat.
Puneti ingredientele ramase intr-o oala si fierbeti pana se dizolva zaharul.
Lasati sa se raceasca 5 minute, apoi turnati peste amestecul de ridichi si ghimbir.
Lasati deoparte 30 de minute inainte de a turna in borcane.
Depozitati in frigider.
Foto: Flickr
Pofta buna!