Fara lactate, oua sau grasimi, aceasta prajitura pufoasa cu ciocolata este complet vegana!
Ardeiul iute specific bucatariei mexicane ii da un gust aparte.
Sugestie de servire: cu un pahar de vin rosu.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un castron mare, amestecati cu telul toate ingredientele uscate: faina, zaharul, pudra de cacao, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, boia de ardei si sarea.
Faceti 2 gramajoare in acest amestec.
Intr-una din ele turnati otetul si in cealalta esenta de vanilie.
Turnati apa rece peste tot.
Amestecati pana se umezeste uniform si are doar mici cocoloase.
Turnati aluatul intr-o tava rotunda de 20 cm diametru.
Coaceti 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati 10 minute sa se raceasca in tava, apoi scoateti-o cu grija si lasati-o sa se raceasca pe un gratar.
Optional, dupa ce se raceste complet prajitura, o puteti glazura.
Amestecati 80 gr zahar pudra cu 40 gr cacao.
Adaugati 2-3 linguri de apa si amestecati pana se face o glazura groasa pe care o intindeti pe toata prajitura.
Foto: Flickr
Pofta buna!