Site coolinaria.ro

Prajitura mexicana cu ciocolata


Fara lactate, oua sau grasimi, aceasta prajitura pufoasa cu ciocolata este complet vegana!
Ardeiul iute specific bucatariei mexicane ii da un gust aparte.
Sugestie de servire: cu un pahar de vin rosu.

Prajitura mexicana cu ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru 10 portii:
  • 185 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 65 gr cacao
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita boia iute (pudra chili)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 240 ml apa rece
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un castron mare, amestecati cu telul toate ingredientele uscate: faina, zaharul, pudra de cacao, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, boia de ardei si sarea.
Faceti 2 gramajoare in acest amestec.
Intr-una din ele turnati otetul si in cealalta esenta de vanilie.
Turnati apa rece peste tot.
Amestecati pana se umezeste uniform si are doar mici cocoloase.
Turnati aluatul intr-o tava rotunda de 20 cm diametru.
Coaceti 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati 10 minute sa se raceasca in tava, apoi scoateti-o cu grija si lasati-o sa se raceasca pe un gratar.

Optional, dupa ce se raceste complet prajitura, o puteti glazura.
Amestecati 80 gr zahar pudra cu 40 gr cacao.
Adaugati 2-3 linguri de apa si amestecati pana se face o glazura groasa pe care o intindeti pe toata prajitura.

Foto: Flickr


Pofta buna!