Ingredientele date sunt pentru 48 de mini-tarte, dar numarul de tarte pe care le veti obtine depinde exclusiv de dimensiunea formelor folosite.
Pentru aluat:
Frecati untul cu zaharul, dupa care incorporati oul si apoi faina.
Rupeti aluatul in bucati mici, pe care le puneti in forma de mini-tarte.
Formati crusta intinzand aluatul pe peretii formei, apasand cu degetele.
Cu cat e mai subtire stratul de aluat, cu atat mai bine, dar aveti grija sa nu se rupa sau sa formeze goluri.
Lasati deoparte.
Pentru umplutura:
Frecati untul cu zahar, dupa care incorporati ouale, vanilia si sarea.
Umpleti crustele de aluat pana la jumatate cu nucile tocate.
Completati pana sus cu umplutura preparata (folositi un poche/punga pentru umplut).
Presarati deasupra nucile ramase.
Coaceti timp de 20 de minute la 160 grade in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc usor (devin aurii).
Foto: Flickr
Pofta buna!