Site coolinaria.ro

Mini tarte cu nuci pecan


Ingredientele date sunt pentru 48 de mini-tarte, dar numarul de tarte pe care le veti obtine depinde exclusiv de dimensiunea formelor folosite.

Mini tarte cu nuci pecan

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 110 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri unt moale
  • 300 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 250-300 gr nuci pecan maruntite
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Frecati untul cu zaharul, dupa care incorporati oul si apoi faina.
Rupeti aluatul in bucati mici, pe care le puneti in forma de mini-tarte.
Formati crusta intinzand aluatul pe peretii formei, apasand cu degetele.
Cu cat e mai subtire stratul de aluat, cu atat mai bine, dar aveti grija sa nu se rupa sau sa formeze goluri.
Lasati deoparte.

Pentru umplutura:
Frecati untul cu zahar, dupa care incorporati ouale, vanilia si sarea.
Umpleti crustele de aluat pana la jumatate cu nucile tocate.
Completati pana sus cu umplutura preparata (folositi un poche/punga pentru umplut).
Presarati deasupra nucile ramase.
Coaceti timp de 20 de minute la 160 grade in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc usor (devin aurii).

Foto: Flickr


Pofta buna!