Site coolinaria.ro

Supa de ceai


Reteta veche din Banat “Supa de ceai” a fost obtinuta de la Rene Demeter din Caransebes, Judetul Caras-Severin si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Prima mentionare a acestei retete vechi banatene cu numele ”Suppa de the” a fost realizata in Retetarul Culinar al lui Petru Lupulov din 1857.

Supa de ceai

Ingrediente:
  • 500 ml lapte sau smantana
  • un cub de zahar
  • putina vanilie (esenta sau zahar vanilat)
  • 6-7 linguri mici cu frunze de ceai
  • 3-4 oua
  • paine prajita (pentru servire)
Mod de preparare:
Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6-7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert.
Apoi se amesteca bine cu putin lapte cald 3-4 galbenusuri, se toarna in lapte/smantana si se strecoara totul printr-o sita deasa pentru a retine frunzele de ceai.

Secretele bucatarului
Daca se foloseste smantana la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grija ca sa nu se topeasca smantana.
Pentru a putea strecura supa mai usor, se folosesc frunze de ceai intregi sau taiate in bucati mai mari, nu ceai la pliculete.

Mod de servire
Serveste supa cu felii de paine prajita.


Pofta buna!