Site coolinaria.ro

Ciocolata calda cu gheata


O cana de ciocolata fierbinte e uneori tot ce ne trebuie ca sa ne dezmortim. Ce facem insa daca ni se face pofta de gustul ei deosebit cand afara e cald? O preparam in varianta rece!

Ciocolata calda cu gheata

Ingrediente:
  • 85 gr ciocolata, taiata bucatele
  • 2 linguri mix pentru ciocolata calda pudra
  • 1 1/2 linguri zahar
  • 360 ml lapte
  • 3 cani gheata
  • frisca si ciocolata rasa pentru topping (optional)
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la baie de aburi, amestecand din cand in cand.
Adaugati zaharul si mixul de ciocolata calda si amestecati pana se dizolva complet.
Luati vasul de pe foc si adaugati in fri subtire 120 ml lapte.
Amestecati pana devine o crema fina si omogena.
Lasati deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.

Puneti gheata, laptele ramas si amestecul de ciocolata in blender.
Mixati la viteza mare pana se omogenizeaza.
Turnati intr-un pahar si serviti cu un mot de frisca si ciocolata rasa.

Foto: Flickr


Pofta buna!