Site coolinaria.ro

Cocktail cu ciocolata si portocale


Daca ati preparat vreodata sos de ciocolata, stiti ca este nevoie de un solvent care sa-l pastreze lichid. In cazul sosului folositi smantana lichida, dar pentru acest cocktail va propunem... alcool.
Desi cocktailul este prezentat aici in pahare de Martini, se recomanda servirea in pahare shot.

Cocktail cu ciocolata si portocale

Ingrediente:
  • Pentru 10 shot-uri:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • ciocolata rasa pentru decor
  • 200 ml vodka
  • 100 ml lichior de portocale
  • 50 ml smantana lichida (pentru frisca)
  • 75 ml crema de cocos (nu lapte de cocos si nici apa de cocos)
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la baie de aburi si cand devine lichida amestecati in ea cate 25ml vodka odata la inceput, iar apoi cate 50 ml.
Intr-un shaker de cocktail suficient de mare, agitati bine acest amestec cu restul ingredientelor si gheata din belsug.
Strecurati si serviti cu putina ciocolata rasa deasupra.
Recomandare: Strecurati intr-un vas de turnat (ulcior mic), nu direct in pahare, pentru ca gheata sa nu apuce sa se topeasca si sa dilueze bautura.

Foto: Flickr


Pofta buna!