Site coolinaria.ro

Paste cu ricotta si fasole verde


Daca v-ati plictisit de retetele de paste pe care le gatiti de obicei, incercati si aceasta combinatie cu fasole verde, rosii cherry si branza ricotta.

Paste cu ricotta si fasole verde

Ingrediente:
  • 450 gr paste (spaghetti sau penne)
  • 125 gr ricotta semi-degresata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 225 gr fasole verde, curatata si taiata in 2
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 100 gr rosii cherry, taiate in 2
  • coaja de la 1 lamaie
Mod de preparare:
La foc tare, fierbeti apa cu sare intr-o oala.
Adaugati pastele si gatiti pana se inmoaie putin, cam 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
Scurgeti pastele si pastrati 250 ml din apa rezultata.
Puneti pastele fierbinti intr-un castron mare si adaugati branza ricotta. Amestecati bine.

Intre timp, intr-un tigaie mare si adanca, incingeti uleiul de masline la foc mediu spre tare.
Adaugati fasolea verde, usturoiul, sarea si piperul si sotati 4 minute.
Adaugati zeama de la paste si continuati sa gatiti pana se inmoaie, cam inca 4 minute.
Adaugati pastele cu ricotta in tigaie si amestecati sa se combine toate ingredientele.
Adaugati rosiile si amestecati usor.

Serviti cu coaja de lamaie rasa deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!