Site coolinaria.ro

Galuste de cartofi


Reteta veche din Banat “Galuste de cartofi” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin si este specifica mai ales Banatului de munte.
Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Galuste de cartofi

Ingrediente:
  • cartofi
  • faina
  • ulei
  • sare
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare.
Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina si se lasa in continuare pe foc, pana ce adaosurile sunt bine fierte.
Se indeparteaza apoi apa care prisoseste, iar continutul se paseaza bine.
Dupa pasare, din amestecul rezultat se ia cate o lingura si se asaza bucata cu bucata intr-o tava bine unsa, care dupa umplere se da la cuptor sau galustele se prajesc in ulei incins.
Dupa ce galustele astfel formate au fost rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.
Galustele de cartofi se consuma impreuna cu lapte acru sau varza murata.


Pofta buna!