Site coolinaria.ro

Tiramisu cu capsuni


Va place tiramisu clasic? Va propunem sa incercati si ceva mai racoritor, de sezon...

Tiramisu cu capsuni

Ingrediente:
  • Pentru 8-10 persoane:
  • 800 gr capsuni
  • 140 gr zahar
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • 4 oua
  • 500 gr mascarpone
  • 300 gr piscoturi
Mod de preparare:
Spalati rapid 500 gr capsuni sub jet de apa rece si curatati-le de codite.
Taiati capsunile in doua si puneti-le intr-un castron cu 60 gr zahar si zeama de lamaie.
Daca aveti timp, lasati asa capsunile cam o ora.
Puneti apoi in blender capsunile si zeama pe care au lasat-o. Mixati pana obtineti un piure lichid.
Daca va deranjeaza semintele, puteti strecura printr-o sita fina.

Bateti galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o crema pufoasa.
Adaugati mascarpone si mixati bine.
In alt castron, bateti albusurile pana se formeaza varfuri tari.
Incorporati cu grija albusurile batute in crema de mascarpone.

Inmuiati cateva piscoturi odata in piureul de capsuni si asezati-le intr-o tava din care veti servi.
Ar trebui sa folositi cam jumatate din piscoturi pentru acest prim strat.
Intindeti jumatate din crema de mascarpone peste piscoturi.
Repetati cu alt strat de piscoturi inmuiate si unul de crema de mascarpone.

Spalati si curatati capsunile ramase (300 gr).
Taiati-le in 2 pe lungime si ornati cu ele tortul tiramisu.
Dati la frigider minim 8 ore inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!