Site coolinaria.ro

Inghetata de banane si cocos


Un aparat de inghetata in casa este foarte util pe timpul verii pentru a va putea delecta cu deserturi sanatoase cu aromele preferate, care nu se gasesc in comert.

Inghetata de banane si cocos

Ingrediente:
  • 4-5 banane medii, feliate de 2 cm grosime
  • 2 curmale tocate
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Puneti bananele si curmalele intr-o tava de copt de aprox 20 x 30 cm.
Stropiti cu esenta de vanilie si ulei de cocos.
Coaceti la 190 grade timp de 35-45 minute, pana incep sa se caramelizeze bananele si isi raspandesc aroma.
Puneti continutul tavii impreuna cu laptele de cocos in blender si mixati la cea mai mare viteza pana se omogenizeaza fin.
Puneti amestecul rezultat in aparatul de inghetata si urmati instructiunile aparatului.
Serviti cu toppingul preferat.

Foto: Flickr


Pofta buna!