Site coolinaria.ro

Jeleu de capsuni


Puteti face conuri de jeleu folosind pahare de sampanie, dar la fel de bine puteti apela la diverse forme de silicon pentru prajituri.

Jeleu de capsuni

Ingrediente:
  • 2-3 plicuri gelatina
  • 300 ml apa fiarta
  • 250 gr capsuni
  • 150 ml smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar extra-fin
  • 4 pahare mari de sampanie (sau 6 mici)
Mod de preparare:
Dizolvati gelatina in apa, urmand instructiunile de pe plic si lasati sa se raceasca 10-15 minute.
Intre timp, spalati si curatati capsunile, taiati-le in doua si puneti-le in blender.
Adaugati smantana si zaharul.
Mixati pana capata consistenta unui milkshake.
Dupa ce se raceste gelatina, mixati in amestecul de capsuni si turnati in pahare de sampanie sau forme de prajituri.
Dati la frigider minim 2 ore.
Scoateti jeleul din forme (sau pahare) si serviti cu inghetata sau frisca.

Foto: Flickr


Pofta buna!