Sos Chimichurri
Sos traditional argentinian, chimichurri este servit cu fripturi la gratar si este gata in numai 5 minute!
Trebuie, totusi, lasat la rece macar 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se combine.
Ingrediente:
- 80 gr patrunjel proaspat
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 10 gr oregano proaspat (sau 4 lingurite uscat)
- 60 ml otet din vin rosu
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 1/2 lingurita sare
- piper negru proaspat macinat
- 240 ml ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un robot de bucatarie.
Procesati pana ce totul e maruntit fin, cam 1 minut.
Cu robotul pornit, adaugati uleiul in fir subtire.
Mixati (functia pulse) de cateva ori sa se combine, avand grija sa nu ramana verdeturi neprocesate pe peretii bolului.
Transferati sosul obtinut intr-un container etans si dati la rece minim 2 ore (preferabil pana a doa zi), pentru ca aromele sa se combine.
Inainte de a servi, amestecati in sos si asezonati dupa gust.
Rezista la frigider o saptamana!
Foto: Flickr
Pofta buna!