Cirese in brandy
Inlocuiti ciresele maraschino din cocktailuri cu aceste cirese preparate mult mai sanatos in casa, fara indulcitori si conservanti.
Ingrediente:
- 450 gr cirese negre
- 2 linguri zahar
- 2 1/2 linguri apa
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1/2 baton scortisoara
- 3 1/2 linguri brandy (vinars) sau coniac
Mod de preparare:
Spalati ciresele si scoateti samburii.
Amestecati zaharul, apa, zeama de lamaie si batonul de scortisoara intr-o craticioara.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Adaugati ciresele si lasati sa fiarba inabusit 3 minute.
Luati de pe foc, scoateti batonul de scortisoara si adaugati brandy-ul, amestecand.
Mutati ciresele intr-un borcan si pastrati la frigider.
E preferabil sa le consumati in termen de 2 saptamani de la preparare.
Foto: Flickr
Pofta buna!