Site coolinaria.ro

Supa de lapte


Reteta veche din Banat pentru supa de lapte este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat).
Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Supa de lapte

Ingrediente:
  • 1/2 parte lapte
  • 1/2 parte apa
  • 2 linguri faina
  • lapte acru sau branza (dupa gust)
Mod de preparare:
Se pun la fiert laptele si apa.
Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.
Se ia de pe foc preparatul si se adauga la el lapte acru, pana devine acrisor.
Laptele acru se mai poate inlocui cu branza de vaca adaugata cu lingura, sub forma de galuste.
Se consuma cu cartofi fierti in coaja.


Pofta buna!