Macinati fin alunele prajite in robotul de bucatarie impreuna cu 1 lingura de zahar. Puteti lasa si cateva bucatele mai mari.
Frecati untul cu zaharul brun pana devine cremos si pufos, apoi adaugati vanilia si galbenusul.
Amestecati si incorporati apoi alunele si faina, pana obtineti un aluat.
Modelati aluatul sub forma de bustean/cilindru, inveliti-l in folie alimentara, si apoi subtiati-l pana ce diametrul cilindrului este de aprox. 4 cm.
Dati la frigider minim o ora, preferabil mai mult.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Feliati cilindrul de aluat in felii de 6-8 mm grosime, pe care le puneti intr-o tava de copt tapetata cu hartie (neunsa), la 4-5 cm distanta intre ele.
Coaceti pana se rumenesc usor, aprox. 15 minute si lasati sa se raceasca pe un gratar.
Foto: Flickr
Pofta buna!