Site coolinaria.ro

Bomboane cu cirese, cocos si nuci


Desi reteta originala prevede topirea ciocolatei impreuna cu parafina, puteti renunta la parafina suplimentand cu ciocolata pentru topit.

Bomboane cu cirese, cocos si nuci

Ingrediente:
  • 115 gr unt topit
  • 400 gr nuca de cocos rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 350 ml lapte condensat indulcit
  • 680 gr zahar pudra
  • 1 borcan de 300 ml de cirese maraschino, scurse si tocate
  • 250 gr nuci pecan tocate
  • 450 gr fulgi de ciocolata
  • 115 gr parafina alimentara, rasa
Mod de preparare:
Mixati bine untul topit cu nuca de cocos rasa.
Adaugati vanilia, laptele condensat si zaharul pudra si amestecati cu mana.
Adaugati ciresele maraschino si nucile pecan.
Amestecati bine pana se combina.
Dati amestecul la rece 15 minute, apoi formati bilute intre palme.
Puneti bilutele pe un platou mare tapetat cu hartie de copt.

Lasati tava in frigider 12 ore, apoi intoarceti bilutele si mai dati 12 ore la rece.
Daca nu aveti timp, folositi congelatorul, cate 4 ore pe fiecare parte.
Dupa ce se racesc si se intaresc bilutele, topiti fulgii de ciocolata si parafina la baie de aburi.
Inmuiati cu grija bilutele in amestecul de ciocolata topita, astfel incat sa se acopere peste tot.
Puneti dulciurile inapoi in tava si dati la rece pana se intareste ciocolata.

Foto: Flickr


Pofta buna!