Site coolinaria.ro

Fursecuri cu migdale si portocale


Pentru un plus de savoare, puteti pune pasta de vanilie in loc de esenta, dar este mai dificil de gasit in magazine.

Fursecuri cu migdale si portocale

Ingrediente:
  • 2 albusuri
  • 190 gr faina de migdale
  • 225 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura miere
  • fulgi de migdale (pentru decor)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati 2 tavi cu hartie de copt.
Bateti albusurile pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati restul ingredientelor (mai putin fulgii de migdale) si continuati sa bateti pana se combina omogen.
Cu o lingura, luati din aluatul format o cantitate de dimensiunea unei nuci si rulati o mingiuta intre palme.
Puneti in tava si presati usor cu palma, dupa care decorati cu cate un fulg de migdale.
Repetati pana terminati tot aluatul.

Coaceti 15 minute si apoi intoarceti tavile in cuptor. Continuati sa coaceti inca 10-15 minute, pana se rumenesc usor fursecurile.
Opriti cuptorul si lasati usa intredeschisa 10 minute cu fursecurile inauntru, sa se raceasca putin, dupa care transferati foile de copt pe un gratar, ca sa se raceasca de tot.
Cu grija, dezlipiti fursecurile de pe hartie cu ajutorul unei spatule de silicon.

Foto: Flickr


Pofta buna!