Site coolinaria.ro

Supa crema de ardei copti


Puteti servi aceasta supa crema atat fierbinte, cat si rece, cu putina smantana si arpagic tocat.
Alte sugestii de servire: cu ardei capia proaspat, taiat cubulete; busuioc proaspat, tocat fin; iaurt grecesc; fulgi de migdale prajiti...

Supa crema de ardei copti

Ingrediente:
  • 4 ardei capia, copti si curatati de seminte si pielita
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 750 ml supa de legume
  • 1 lingura faina
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Tocati ardeii copti si lasati deoparte deocamdata.
Intr-o oala suficient de mare, puneti ceapa, usturoiul si 500 ml din supa de legume.
Aduceti la fierbere si mai lasati 5 minute pe foc pana incepe sa scada supa.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit, amestecand din cand in cand, pana incep sa se inmoaie ceapa si usturoiul.
Presarati faina si adaugati restul supei de legume, amestecand usor.

Adaugati ardeii copti tocati si readuceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
Transferati supa in robotul de bucatarie sau folositi un mixer/blender vertical pentru a pasa la consistenta unui piure fin.
Adaugati sare si piper si reincalziti supa crema pana e suficient de fierbinte pentru a o servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!