Site coolinaria.ro

Tofu aromat


Reteta se poate prepara si cu carne de pui, iar cantitatea de amidon poate fi variata in functie de consistenta dorita pentru sos.
Puteti adauga si ghimbir, daca va place aroma, sau plusati aroma de citrice cu coaja rasa de portocala sau lamaie.

Tofu aromat

Ingrediente:
  • 3 linguri ulei de masline, impartite
  • 1 cutie tofu tare, scurs si presat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 90 ml apa
  • 15 ml zeama de portocala
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 1/2 linguri otet
  • 30 ml sos de soia
  • 50 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite amidon + 1 lingura apa (15 ml)
  • orez fiert
Mod de preparare:
Taiati tofu in cubulete mici si sotati in 2 linguri de ulei, pana se rumenesc.
Intre timp, intr-o craticioara, sotati usturoiul si ceapa verde in lingura de ulei ramasa, pana ce usturoiul devine auriu.
Adaugati apa, zeama de portocala, zeama de lamaie, otetul, sosul de soia, zaharul brun si fulgii de ardei iute.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara la mediu.

Int-un castronel, dizolvati amidonul intr-o lingura de apa si turnati acest amestec peste sosul din craticioare, amestecand constant.
Gatiti la foc mediu, amestecand, pana ce sosul se ingroasa la consistenta dorita.
Luati de pe foc si amestecati cu tofu, pana ce cubuletele se acopera uniform.
Serviti pe pat de orez.

Foto: Flickr


Pofta buna!