Idee pentru o cina usoara in doi - de servit cu paine prajita.
Taiati sparanghelul in bucati de 2-3 cm lungime.
Puneti apa la fiert intr-o oala si fierbeti sparanghelul pana se inmoaie putin, cam 4 minute. Scurgeti bine.
Impartiti sparanghelul in 2 vase ramekin unse cu unt.
Spargeti cu grija cate 2 oua in fiecare ramekin.
Puneti cate o lingura de smantana deasupra, apoi presarati uniform coaja de lamaie.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Puneti vasele rameking intr-o tava de cuptor si coaceti la 230 grade Celsius pana ce ochiurile capata consistenta pe care o doriti.
Dureaza cam 5-7 minute ca albusurile sa se intareasca, dar galbenusurile sa ramana inca moi.
Presarati uniform parmezanul ras si mai lasati 1 minut in cuptor.
Serviti imediat!
Foto: Flickr
Pofta buna!