Site coolinaria.ro

Salata de cartofi bavareza


Germania este paradisul salatelor de cartofi, fie ele reci sau calde, iar in cele ce urmeaza va prezentam o reteta originara din Nurnberg (Bavaria).

Salata de cartofi bavareza

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 120 gr bacon, taiat cubulete
  • 120 gr ceapa tocata (impartita 80 + 40)
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 4 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 60 ml otet de mere
  • 120 ml apa
  • 6-7 gr patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 lingurita seminte de telina (optional)
Mod de preparare:
Curatati cartofii si puneti-i intr-o oala mare cu apa cat sa-i acopere si 2-3 lingurite de sare.
Aduceti la fierbere si lasati pe foc inca 20-25 minute, sau pana se inmoaie cartofii (testati cu furculita).
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca.
Dupa ce se racesc suficient incat sa poata fi manipulati, taiati-i in felii de 5-6 mm grosime si puneti-i intr-un castron mare.
Puneti baconul intr-o tigaie la foc mediu si gatiti 5 minute, pana devine usor crocant.
Adaugati 80 gr din ceapa tocata si sotati 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se rumeneste.

Intr-un castronel, cerneti faina cu zaharul, sarea si piperul.
Adaugati otetul si apa si amestecati pana se omogenizeaza.
Gustati si mai adaugati otet daca nu vi se pare suficient de acru.
Adaugati acest amestec peste baconul cu ceapa si lasati sa se inabuse la foc mic, amestecand, pana se ingroasa usor, aprox. 4-5 minute.
Turnati acest dressing fierbinte peste cartofi si amestecati sa-i acopere uniform.
Adaugati ceapa ramasa (40 grame), patrunjelul tocat fin si semintele de telina.
Amestecati si serviti salata calda sau rece, cum preferati.

Foto: Flickr


Pofta buna!