Fursecuri cu portocale
Fursecuri de casa fragede, foarte placut aromate si nu exagerat de dulci...
Ingrediente:
- 230 gr unt moale
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita esenta de migdale
- 115 gr zahar pudra
- 30 gr amidon
- 150 gr faina
- 1 lingurita esenta de portocale
- coaja rasa de la 2 portocale mari
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Cerneti impreuna ingredientele uscate: zaharul pudra, amidonul, faina si coaja de portocala.
Bateti untul cu mixerul pana devine pufos (aprox 15 minute).
Adaugati esentele de migdale si portocale si sarea si bateti inca 5 minute.
Adaugati mixul de ingrediente uscate si bateti la viteza mica un minut, apoi la viteza mare 3-4 minute.
Spritati fursecuri din aluatul obtinut la 2 cm distanta intr-o tava de copt neunsa.
Coaceti 8-10 minute in cuptorul preincalzit. Aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare pe margini.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar inainte de a le servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!