Castravetii se potrivesc de minune cu multe fructe, iar aceasta granita racoritoare cu afine nu face exceptie!
Incalziti apa cu zahar la foc mic spre mediu, amestecand pana se dizolva zaharul.
Luati de pe foc si adaugati menta si coaja de lime.
Lasati siropul deoparte 20 de minute.
Intre timp, pasati afinele si castravetele intr-un blender, pana rezulta o pasta fina.
Aruncati frunzele de menta din sirop.
Odata ce se raceste complet siropul, amestecati-l cu piureul de afine si castraveti si cu zeama de lime.
Strecurati amestecul intr-o tava de 20 x 20 cm.
Daca vreti sa obtineti un plus de textura la granita, adaugati si 1-2 linguri din piureul ramas dupa strecurat.
Puneti tava in congelator 4 ore, amestecand cu o furculita din ora in ora, pana ingheata de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!