Cantitatile sunt date pentru 18 chiftelute medii sau 36 mici, in functie de cum preferati sa le serviti.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Indepartati coaja feliilor de paine si rupeti-le in bucati mici.
Adaugati-le intr-un castron si turnati deasupra laptele. Lasati-le sa se inmoaie asa 10-15 minute.
Adaugati peste painea inmuiata: carne tocata, salvie, usturoi, ceapa, zeama si coaja de lamaie, branza mozzarella, fulgi de ardei iute, ou, sare si piper.
Amestecati cu mana si framantati pana se omogenizeaza.
Formati chiftelute mici sau medii intre palme.
Incingeti uleiul de masline cu untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Uleiul trebuie amestecat cu unt pentru a evita cresterea prea mare a temperaturii.
Prajiti chiftelutele in mai multe serii, cam 5 minute per serie, pana se rumenesc pe toate partile.
Scoateti-le din tigaie si puneti-le pe prosoape de hartie, sa se scurga excesul de ulei.
Dupa ce se rumenesc toate chiftelutele, puneti-le intr-o tava de copt unsa, ca sa nu se lipeasca.
Coaceti 15 minute pana se patrund bine.
Serviti cu salvie proaspata tocata si gem de pere.
Foto: Flickr
Pofta buna!