Ingredientele date sunt pentru 2 portii, iar pastele recomandate sunt urechiusele (orecchiette), ideale pentru broccoli si sosuri de legume.
Sotati ceapa in ulei de masline la foc mic si, intre timp, puneti la fiert o oala cu apa.
Maruntiti broccoli-ul in buchetele, dar nu aruncati tulpina! Curatati-o si tocati-o.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti in oala bucatile de broccoli.
Cand se rumeneste ceapa, adaugati usturoiul, fileurile de ansoa (sau pasta) si fulgii de ardei iute (daca doriti un gust picant). Sotati.
Cu o paleta cu gauri scoateti bucatile de broccoli din oala cand sunt suficient de moi pentru gustul Dvs. si adaugati peste amestecul de ceapa din tigaie.
Adaugati sare si piper, dupa gust, dar retineti ca pastele se vor gati in apa sarata, iar bucatile de ansoa pot fi si ele foarte sarate...
Puneti pastele cu sare in apa care fierbe (in care a fost broccoli).
Cand sunt al dente, scurgeti pastele si amestecati-le cu ingredientele sotate.
Adaugati putina apa de la paste daca amestecul vi se pare prea uscat.
Foto: Flickr
Pofta buna!