Site coolinaria.ro

Inghetata de caramel cu scortisoara si piper


O inghetata de casa inedita pentru iubitorii de caramel care vor o aroma in plus la desert.

Inghetata de caramel cu scortisoara si piper

Ingrediente:
  • 360 ml smantana
  • 360 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 1 baton scortisoara mare
  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
Mod de preparare:
Incalziti apa cu zaharul la foc mediu, pe baie de aburi.
Cu grija, reduceti siropul pana incepe sa se rumeneasca, rotind usor vasul pentru a uniformiza. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila!
Cand caramelul capata culoarea chihlimbarului, adaugati cu grija laptele.
Amestecul va incepe sa bolboroseasca si sa improaste, iar caramelul se va intari si apoi se va dizolva.
Abia acum aestecati cu o lingura de lemn pana se incorporeaza caramelul si reduceti flacara la minim.
Adaugati batonul de scortisoara, scortisoara rasa si boabele de piper.
Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.

Adaugati smantana, amestecati si lasati sa ajunga din nou la fierbere, la foc domol.
Reduceti amestecul 10 minute.
Luati de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei.
Strecurati amestecul pentru a inlatura batonul de scortisoara si boabele de piper.
Transferati intr-un container etans si dati la rece peste noapte.

Inghetati amestecul in aparatul de inghetata conform instructiunilor de la producator.
Transferati imediat intr-un vas ce poate fi pus la congelator si congelati minim 3 ore inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!