Site coolinaria.ro

Budinca de vara cu zmeura


In zilele caniculare, cand aveti chef sa va rasfatati cu un desert, dar ultimul lucru pe care vreti sa-l faceti este sa porniti cuptorul, incercati aceasta reteta de budinca, extrem de simpla si racoritoare.

Budinca de vara cu zmeura

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 500 gr zmeura
  • 50-60 gr zahar
  • 12 felii de paine alba, fara coaja
  • 360 ml lapte
  • 240 ml frisca batuta usor
Mod de preparare:
Puneti zmeura intr-un castron si presarati zahar.
Agitati castronul ca sa se amestece, fara a zdrobi zmeura.
Lasati deoparte la macerat 30 de minute.

Ca forme pentru budinca, aveti nevoie de 4 vase ramekin cu capacitatea de aprox 200 ml.
Decupati din feliile de paine cercuri de dimensiunea vaselor si turnati laptele intr-o farfurie mai mare.

Inmuiati rapid in lapte cate un disc de paine, atat cat sa se umezeasca, dar sa nu fie imbibat.
Apoi, asezati-l pe fundul unui vas ramekin, apasand usor sa acopere toata baza.
Acoperiti painea cu un strat generos de zmeura.
Puneti un alt strat de paine inmuiata, unul de zmeura si inca unul de paine.
Procedati la fel si cu celelalte 3 vase, dupa care stropiti cu zeama lasata de zmeura.
Ar trebui ca vasele sa fie umplute bine, poate chiar sa dea putin pe-afara ultimul strat.

Acoperiti vasele cu folie alimentara si puneti-le intr-o tava.
Asezati deasupra o alta tava, suficient de grea incat sa preseze straturile desertului.
Dati la rece minim 4 ore. Se pot pastra in frigider pana la 24 de ore.

Inainte de a servi, despachetati vasele din folie si desprindeti usor desertul de marginile formei cu ajutorul unui cutitas.
Rasturnati fiecare vas ramekin pe o farfurie de desert.
Presarati putin zhar pudra deasupra si decorati cu frisca usor batuta si zmeura proaspata.

Foto: Flickr


Pofta buna!