Site coolinaria.ro

Reteta din Crisana: Oua cu castraveti


Reteta veche din Crisana pentru Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului XIX.
Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".

Reteta din Crisana: Oua cu castraveti

Ingrediente:
  • castraveti
  • unt
  • patrunjel
  • ceapa
  • faina
  • oua
  • lapte sau smantana
  • sare si piper
Mod de preparare:
Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt.
Apoi se presara putina faina (cat se poate lua cu 2-3 degete).
Se uda castravetii cu putina apa cu sare si cu piper.
Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra.
Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.


Pofta buna!