Puneti apa la fiert intr-o oala (pentru paste).
Incingeti o tigaie adanca la foc mediu si adaugati 30 ml ulei de masline.
Prajiti baconul pana e aproape gata si adaugati usturoiul si fulgii de ardei iute.
Amestecati si, cand usturoiul incepe sa se coloreze putin, opriti focul.
Intr-o alta tigaie, incingeti suficient ulei de masline pentru a praji un ou sau doua deodata.
Cand prajiti ochiurile, aveti grija sa pastrati galbenusul moale.
Puneti ouale prajite in tigaia cu bacon si continuati la fel cu ouale ramase.
Asezonati amestecul cu sare si piper.
Pana acum, apa din oala ar trebui sa fiarba deja.
Puneti-i sare si adaugati pastele.
Dupa ce se fierb, transferati pastele in tigaia cu bacon si oua si adaugati patrunjelul tocat.
Amestecati bine, spargand ochiurile moi, pentru ca galbenusurile sa se intinda pe paste.
Adaugati putina apa in care au fiert pastele, ca sa va ajute sa amestecati mai usor, si putin ulei de masline extravirgin pentru un plus de gust.
Serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!