Incalziti (sau preparati) supa de legume.
Curatati si scoateti samburele din avocado, dupa care taiati fructul cubulete.
Topiti unt intr-o tigaie si rumeniti cubuletele de avocado cu sare, piper si boia.
Deglasati tigaia cu ajutorul romului si apoi luati-o de pe foc.
Tocati ceapa marunt. Incingeti putin ulei in tigaie si caliti ceapa.
Mariti putin flacara si adaugati orezul. Lasati-l sa se rumeneasca putin, cateva minute, amestecandu-l.
Adaugati vinul alb si amestecati pana se evapora.
Micsorati flacara si adaugati supa de legume, putin cate putin, pana cand orezul este aproape gata.
Cu 5 minute inainte de a lua tigaia de pe foc, adaugati bucatile de avocado si amestecati usor.
Odata gatit orezul, luati tigaia de pe foc, adaugati unt si parmezan ras, dupa gust, si amestecati bine.
Asezonati cu sare si piper, acoperiti cu capac si lasati-l deoparte cateva minute inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!